Buradasınız:Anasayfa » Genel » EBRULİ KEK TARİFİ

EBRULİ KEK TARİFİ

EBRULİ KEK TARİFİ


EBRULİ KEK İçin Gerekli Malzemeler :

• Üç adet yumurta 
• 1,5 su bardağı tozşeker
• 3/4 su bardağı mısırözü yağı
• Bir su bardağı süt
• Üç su bardağı un
• Bir paket vanilya
• Bir paket kabartma tozu
• Üç yemek kaşığı toz kakao

 

Ebruli Kekinizin Hazırlanışı :

Kek tarifleri kasenizde yumurtaları ve tozşekeri krema şeklinde kabarana kadar çırpın. Az az yağı ekleyin ve çırpın. Sıcak sütü ekleyin ve çırparak şekeri eritin.
un-kabartmatozu-vanilya tozunu harmanlayın ve sıvı kek tarifleri harcınıza ekleyin. Kek hamurunuzun yarısını başka bir kaba ayırıp üstüne toz kakao ekleyin ve kıvamı için gerekirse 1-2 yemek kaşığı süt ekleyin (sıcak olması şart değil). Kek kalıbınızı yağlayın unlayın. kalıbınızın şekilli değil de tepsi gibi veya tepsi şeklinde olması önemlidir. tepsinin ortasından kek hamurlarını dökeceğiz.
önce kakaolu kek hamurundan bir bardak kadarını ardından sade olanından aynı miktarda dökün ve işlemi kek hamurlarınız bitene kadar ardarda tekrarlayın. kürdan yardımıyla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın ama dibe batırmamaya yüzeyden çizmeye özen gösterin.1!70 dereceye ısıtıığınız fırınınızda pembeleşinceye kadar pişirin.

Yorum Yaz

Bu site bir Seocu.com projesidir. Onnline Reklam 2003 - 2013 | Profesyonel seo hizmetleri

Yukarı Dön